;

AUKŠTAITIJOS BRAVORAI

Tikro alaus ambasadoriai.

Tai aludariai, kurie bėgant metams išlaikė tradicinį alaus gamybos būdą. Bravoras nuo 2000-ųjų metų alų gamina pagal autentiškas receptūras naudodami atvirą alaus fermentaciją, virimo technologiją bei ilgą ir kruopštų brandinimą.

Alus, kuris turi istoriją.

Kiekvienas alaus receptas išskirtinis, turintis tikrą istoriją ir autentišką sudėtį. Aukštaitijos bravorai gamina alų, kuris mena 1750-uosius metus. Vieno iš gaminamų alų receptas atkeliavo iš Vokietijos dar praėjusiame amžiuje, kuris šiandien įtrauktas į Kulinarinio paveldo fondą.

sign

BISTRAMPOLIO DVARO
nefiltruotas šviesusis alus

BISTRAMPOLIO DVARO
nefiltruotas tamsusis alus

BISTRAMPOLIO DVARO
nefiltruotas šokolado juodasis alus

I. O. BOIKO
nefiltruotas šviesusis alus

KANAPINIS
nefiltruotas šviesusis alus

Kanapinis
nefiltruotas tamsusis alus

RUGINIS
nefiltruotas šviesusis alus

KANAPIŲ
nefiltruotas alus

KVIETINIS
nefiltruotas alus

MAGARYČIŲ
nefiltruotas alus

CANNABIS
nefiltruotas pusšviesis alus

BISTRAMPOLIO
nefiltruotas „Weissbier“alus

KEPTINIS
nefiltruotas alus

MADONA
nefiltruotas pusšviesis alus

PORTERIS
nefiltruotas juodasis alus

KLASIKINĖ GAMYBA

Aukštaitijos Bravorų alus gaminamas pagal klasikinę technologiją iš tyro vandens, salyklo, apynių ir mielių.

sign

SALYKLO SUMALIMAS IR UŽMAIŠYMAS

border

SALYKLAS

Salyklas maišomas su alui virti skirtu vandeniu, gaunamas – mentalas.
Mentalo filtracijos metu – atskiriama skystoji mentalo dalis – misa.

VIRIMAS

border

VIRIMAS

Nufiltruota misa verdama iki 2 valandu.
Dedami apyniai, misa įgauna kartumo ir aromato.

ATVIRA FERMENTACIJA

border

FERMENTACIJA

Įmaišomos alaus mielės.
Priklausomai nuo rūšies alus fermentuojasi nuo 5 iki 12 parų.

BRANDINIMAS

border

BRANDINIMAS

Jaunas alus brandinamas talpyklose. Formuojasi skonis, kvapas, spalva, ryškėja apynių kartumas ir aromatas. Brandinimas trunka nuo 21 iki 60 parų, po kurių alus įgyja tik tam tikrai alaus rūšiai būdingų skonio ir kvapo savybių.

Kiekviena alaus rūšis verdama ir brandinama atskirai. Alus nėra skiedžiamas ir maišomas. Į alų nėra dedama jokių pridėtinių medžiagų.

border

SALYKLAS

Salyklas maišomas su alui virti skirtu vandeniu, gaunamas – mentalas.
Mentalo filtracijos metu – atskiriama skystoji mentalo dalis – misa.

border

VIRIMAS

Nufiltruota misa verdama iki 2 valandu.
Dedami apyniai, misa įgauna kartumo ir aromato.

border

FERMENTACIJA

Įmaišomos alaus mielės.
Priklausomai nuo rūšies alus fermentuojasi nuo 5 iki 12 parų.

border

BRANDINIMAS

Jaunas alus brandinamas talpyklose. Formuojasi skonis, kvapas, spalva, ryškėja apynių kartumas ir aromatas. Brandinimas trunka nuo 21 iki 60 parų, po kurių alus įgyja tik tam tikrai alaus rūšiai būdingų skonio ir kvapo savybių.

Kiekviena alaus rūšis verdama ir brandinama atskirai. Alus nėra skiedžiamas ir maišomas. Į alų nėra dedama jokių pridėtinių medžiagų.

ATRASKITE MŪSŲ ALŲ

Apie alų galima kalbėti, klausyti, skaityti įdomiausias istorijas, tačiau geriausia paragauti. Paties šviežiausio ir tikriausio alaus rasite mūsų bravoro parduotuvėje. O susipažinti, išgirsti istoriją ir įdomybių jus pakviesime į degustacijas Bistrampolio dvare.

sign

DEGUSTACIJOS

IR PRISTATYMAI

BISTRAMPOLIO DVARE

BRAVORO

PARDUOTUVĖ

Taikos g. 51, Trakiškis, Panevėžio r.