AUKŠTAITIJOS BRAVORAI
Tikro alaus ambasadoriai.
Tai aludariai, kurie bėgant metams išlaikė tradicinį alaus gamybos būdą. Bravoras nuo 2000-ųjų metų alų gamina pagal autentiškas receptūras naudodami atvirą alaus fermentaciją, virimo technologiją bei ilgą ir kruopštų brandinimą.
Alus, kuris turi istoriją.
Kiekvienas alaus receptas išskirtinis, turintis tikrą istoriją ir autentišką sudėtį. Bistrampolio dvaro šviesus, Kanapinis šviesus, Kanapinių pusšviesis, Ruginis alūs yra įtraukti į Kulinarinio paveldo fondą
KLASIKINĖ GAMYBA
Aukštaitijos Bravorų alus gaminamas pagal klasikinę technologiją iš tyro vandens, salyklo, apynių ir mielių.
SALYKLO SUMALIMAS IR UŽMAIŠYMAS
SALYKLAS
Salyklas maišomas su alui virti skirtu vandeniu, gaunamas – mentalas.
Mentalo filtracijos metu – atskiriama skystoji mentalo dalis – misa.
VIRIMAS
VIRIMAS
Nufiltruota misa verdama iki 2 valandu.
Dedami apyniai, misa įgauna kartumo ir aromato.
ATVIRA FERMENTACIJA
FERMENTACIJA
Įmaišomos alaus mielės.
Priklausomai nuo rūšies alus fermentuojasi nuo 5 iki 12 parų.
BRANDINIMAS
BRANDINIMAS
Jaunas alus brandinamas talpyklose. Formuojasi skonis, kvapas, spalva, ryškėja apynių kartumas ir aromatas. Brandinimas trunka nuo 21 iki 60 parų, po kurių alus įgyja tik tam tikrai alaus rūšiai būdingų skonio ir kvapo savybių.
Kiekviena alaus rūšis verdama ir brandinama atskirai. Alus nėra skiedžiamas ir maišomas. Į alų nėra dedama jokių pridėtinių medžiagų.
SALYKLAS
Salyklas maišomas su alui virti skirtu vandeniu, gaunamas – mentalas.
Mentalo filtracijos metu – atskiriama skystoji mentalo dalis – misa.
VIRIMAS
Nufiltruota misa verdama iki 2 valandu.
Dedami apyniai, misa įgauna kartumo ir aromato.
FERMENTACIJA
Įmaišomos alaus mielės.
Priklausomai nuo rūšies alus fermentuojasi nuo 5 iki 12 parų.
BRANDINIMAS
Jaunas alus brandinamas talpyklose. Formuojasi skonis, kvapas, spalva, ryškėja apynių kartumas ir aromatas. Brandinimas trunka nuo 21 iki 60 parų, po kurių alus įgyja tik tam tikrai alaus rūšiai būdingų skonio ir kvapo savybių.
Kiekviena alaus rūšis verdama ir brandinama atskirai. Alus nėra skiedžiamas ir maišomas. Į alų nėra dedama jokių pridėtinių medžiagų.
ATRASKITE MŪSŲ ALŲ
Apie alų galima kalbėti, klausyti, skaityti įdomiausias istorijas, tačiau geriausia paragauti. Paties šviežiausio ir tikriausio alaus rasite mūsų bravoro parduotuvėje. O susipažinti, išgirsti istoriją ir įdomybių jus pakviesime į degustacijas Bistrampolio dvare.
DEGUSTACIJOS
IR PRISTATYMAI
BISTRAMPOLIO DVARE
BRAVORO
PARDUOTUVĖ
Ukmergės g. 18-1, Panevėžys.